Цитата:
Коментар від mansrzv
... не читал, но осуждаю
|
Після цього коменту мене замучили залишки моєї совісті і я таки перечитав майже всі статті з його розділу «Трєнєрская». Як на мене, там реально заслуговує на увагу лише один розділ, в якому він передає зміст австрійської системи підготовки спортсменів, авторства австрійського тренера Бучегера. Написано професійно грамотно, структуровано, з відповідним аналізом, рекомендаціями і висновками.
Всі інші теми, авторства самого Гуршмана, викладені описово і можуть бути цікаві і актуальні для любителів середнього і високого рівня кваліфікації (не більше), які здатні самі співставляти, аналізувати і робити висновки, оскільки він дає мало аналітики і рекомендацій, як на тренера.
Доречі, свою тренерську діяльність він описує надто скромно і в загальних фразах. Незрозумілою є його спеціалізація, як тренера, і досягнуті результати. Хоча в Штатах таким прийнято хвалитися в першу чергу (звичайно, якщо є чим). Цікавим є той факт, що з гірськими лижами він «познайомився» в досить зрілому віці – вже після служби в армії, коли виїхав в Штати.
Розділ «Інструкторская» я вже так детально не читав, але мені сподобалося, що він написаний ще одним «відомим» гірськолижником – Фєльдманом. Ну, цей хоча б інструкторську категорію в Штатах отримав в передпенсійному віці. Як для аудиторії початківців, матеріал викладено непогано. Відповідає своєму рівню і темі.
Загалом, вдячний що Ваш комент спонукав мене це прочитати. Бо до вчорашнього дня я думав, що це лише в нас можливо, щоб гірськолижні/інструкторські школи і курси вели люди, котрі лише «вчора» встали на лижі.