Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг |
04.04.2024, 22:09
|
#371 (посилання)
|
Їжджу на внутрішній лижі.
Зараз: поза форумом
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Подивився і я відео з канадцем. Тепер я зрозумів, чосу Мік сюда це кинув. Керування внутрішньою ногою це правильна річ, це вони навчилися ніби. Але це не з їх методички, а його персональні секретики, тому Харб критикує їх організацію.
Той розмах рукою він стрьомний. Закручування веде до втрати тиску на лижі.
За маятник, може комусь це корисно, звісно. В нас є реліз (відпускання, розкантовка) лижі в кількох варіантах. Правильний реліз передбачає дати лижам їхати своєю дорогою (ми їх відпускаєм зі свого контролю) а далі ми їх тянемо назад а себе подаєм вперед. Таким чином виходить маятник.
Добавлено через 3 минуты
@igrus ,
Ціле ДВД призначене цій темі і розділ в книжці. Це реклама до нього:
|
|
|
04.04.2024, 22:11
|
#372 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
Маятник від takaomaruyama здається.
|
|
|
04.04.2024, 23:03
|
#373 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
|
Маятник який все поеднує.. 👍
Без довбаного тиску в зовнішню на початку(в мене)...🤬
Шо нівелює початок з кантовання внутрішньої..🤓
З того і плуг Молдавії на одніеі нозі інколи..
+ До всього того маятника хокі стоп... То і виходить щось гарне... Справді гарне 👍
Ще Харб завжди сварив всіх за вставання. .. я не розумів чому. Але зараз канадіець точно дав знати, що воно бракуе після переканту руху внутрішній стопі для початку повороту, так само як і розножка.. ноги мають бути короткими та стопи на ширині гомілок та і разом без розножки... Бо в тому положені самий великий діапазон руху стопи для закантовки...
Доречі в букоскул вже відчутне в категорії С в плузі рух тиску, переносом ваги на одну з лиж для зміни траєктории. Топто вони теж ідуть по сходах канадійців. Ну частково Харба.. так що всі не стоять на місці... ЦМ вже частково не порушен. Все іде від стоп.. ідуть фактично ноги . Корпус дуже стабіліті.. як і пропогандує і Томас
Додано через 24 хвилини
@Lyubomyr , теперь все стає на місця. Бо так здається. Шо в Харба взяли щось без запитання не спитавши!
Додали свого, заправили Такаомаруямой) скомкали в 10 хвилин методику і продають по світу як свою)))
Тоді чому мовчать східні гуру)))
Бо він іх завжди думаю згадує. А за Харба мовчить..)))
Мені була тдк контора не цікава. Бо там завжди щось ну дуже не то, старе як світ..
Ще Харб все ростягуе. Ховае в двд.. дуже досконале та витривале засвоєння. То виснажуе.. але то вірно, з точки зору як бізнесу. Так і освоєння в навчанні
|
|
|
05.04.2024, 08:48
|
#374 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
|
він реально геніальний лижник. як все просто та лаконічно..
не дарма він переважно катає коротким, бо вражати жопою на сніку в нього нема потреби.. він найкращій!
тепер розумію лють Харба ще більше, сорі шо в цій гілці..
|
|
|
05.04.2024, 08:54
|
#375 (посилання)
|
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Так, він тут якраз тут вчить шкідливі речі які потім дуже важко і довго виводити.
|
|
|
05.04.2024, 09:38
|
#376 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Які шкідливі. Цікаво?
Додано через 55 секунд
На яких хвилинах відео ?
Хоча і старе відео. За 9 років багато чого змінилося
|
|
|
05.04.2024, 11:07
|
#377 (посилання)
|
|
PMTS.org • View topic - Perfect Example of Ski instructor mental Masturbation
Ось пост знайшов з форуму де Харб пише про цього канадійця.
PMTS.org • View topic - Perfect Example of Ski instructor mental Masturbation
Добавлено через 20 минут
Цитата:
Коментар від Skyclub
От тут я незгоден. Подивись фотки з Кубків. Гигант, супергигант, швидкісний. Всі топи закручені. Всі на слаломі ПРЯМІ. Харб розкручений, майже скрізь. Він компенсує недостатній упор шаленим знущанням над суглобами. Ви щось чули про "слабий таз"? так от він у нього дууууже слабий. Незрозуміли? До Томаса- за гроші
|
Ну, давай подискутуєм.
Якщо ти в ЖС собі дозволиш закрутитися то це буде останній твій поворот. В слаломі ще можна, бо там короткий радіус створює великий тиск, в 30м це не працює взагалі. Ти можеш голову повернути куда завгодно, але головне -- це положення тазу. Є якась частина спорстменів які їду прямо (square) з чучуть підвернутим тазом (Ligety н-д, до речі в якомусь недавньому інтервю він казав що фанат вправи javelin яка вчить якраз достатню кількість каунтера).
То що в вчитеся в Томаса це мабуть красиво, але нічого спільного зі спортом не має. Він не має FIS поінтів не просто так, він їздить на рівні любителів типу школи Чеслава. Ви їдете поперек схилу, потім повертаєте і їдете знову поперек схилу. Це гарно для контролю швидкості і комфортному створенню кутів, коли в цій довгій частині повороту у вас лижі внизу і короткий радіус лижі доборе тримає. Для спорту це нонсенс взагалі, бо ворота стоять так, що коли ти проїжаєш прапор, то далі лижі мають поїхати по діагоналі і там тебе так притискає і тяне поперек, що розкантувати (release) лижі -- це реальний виклик. Часто можна побачити як спортсменів закручує самими лижами, коли лижі їдуть своєї траекторією і ти борешся з ними щоб вони закінчували поворот. Саме тому ми маємо працювати в другу сторону, компенсувати цей рух.
Інше що ви робите не сумісне зі спортом, і що роблять спортмени і спортивно орієнтовані лижники, то ви НЕ опускаєте таз. Це створює у вас вигляда заваленкого солдатика.
Ось дивимось який рандомний проїзд Шифрін ззаду і дивимось положення тіла.
Чи цей чистий проїзд з тісними воротами:
Ось Рівер, без воріт:
Шифрін на 23м лижах:
Лігеті вільна їзда:
.
Британська атлетка з кубку:
Я можу таких прикладів привести масу.
У послідовників вашої течії нема жодного такого повороту бо ви робите сильно інші речі.
|
|
|
05.04.2024, 11:14
|
#378 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
Тут би мав бути спільний виїзд в гори..., але на жаль малоймовірно.
|
|
|
05.04.2024, 11:42
|
#379 (посилання)
|
|
|
|
|
05.04.2024, 11:57
|
#380 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
я би сказав у підсумку, ступень закрутки пропорціонально (низу та верху тулупа) осі до лінії скату веде до ступеня декорації катання
1 нема закрутки - жорсткий спорт, жорсткий схил, крутий схил ( малий коридор) відповідно дуже значний вплив центобіжноі сили, скіл, навантаження, атлетизм, великий по часу набір навиків в тренуванні
2..3..4.. - - - - - -
5 велика ступінь закрутки - майже відсутний вплив центобіжноі сили, вектор просто закручюеться по вертикалі ЦМ. базовий карвінг, легкість та не напруженість. умовно комфортний схил, легко робити повороты та тримати ступні разом (відсутність розножки) з початківця ло прогресуючого за годин 5, не потребує фіз підготовки як спеціальної, так і ОФП
яле добре ставить туристичне виховання лыжника звичайного
|
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 1 | 14 | 59 | 16 (84%) | 3 (16%) | 1 (1%) |
---|
Yesterday | 0 | 3 | 156 | 478 | 80 (51%) | 73 (47%) | 3 (2%) |
---|
Month | 3 | 110 | 5074 | 16235 | 2636 (52%) | 2273 (45%) | 125 (2%) |
---|
|
|
|