Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг |
20.01.2017, 12:29
|
#291 (посилання)
|
Всегда на форуме
Зараз: поза форумом
Снаряга: Nordica Dobermann SL
Nordica Dobermann EDT 130
|
@mansrzv,
ОК, спробую ще раз – тезово, по-пунктах.
1. Так, я засумнівався в авторитетності цього автора, оскільки ніколи за нього, його досягнення як спортсмена чи тренера нічого не чув (звичайно, це ще нічого не означає і тому я лише «засумнівався»).
2. В своєму першому коменті я написав «… я б більше довіряв авторам з прізвищем Хіршер, Майер, …» Ці прізвища я використав, щоб підкреслити найвищий і незаперечний ступінь авторитету (на противагу вказаному автору), якому я б беззаперечно довіряв в плані г/л.
Сам Хіршер мені, на жаль, нічого не казав і ніякої інформації від нього не отримував – це вже Ваша дописка, соррі.
3. В попередніх коментах я вже писав, що сам автор абсолютно нічого конкретного за свою тренерську д-сть чи здобутки не пише – лише загальні фрази. Прошу переконатися самому - О нас Ні слова про свою спортивну кар’єру, ні слова про прізвища його вихованців і їх здобутки, ні слова про свою тренерську спеціалізацію. Тому і «сумніви».
Слово «вчора» було використано мною стосовно цілої системи (на прізвища і назви переходити не хочу з дипломатичних міркувань) г/л спортивних і інструкторських шкіл і організацій. І, як на мене, це зовсім не смішно.
4. Відсутністю відео мені вже раз тут дорікнули в минулому сезоні. Закид сприймаю, згідний. Якщо мені вдасться щось «візуально-читабельне» витягнути з того, що моя мала назнімала на фотоапарат, то викладу.
Але для перевірки мене на профпридатність можу запропонувати більш цікавий і наглядний спосіб - якщо є 2-3 бажаючих, то ми в п’ятницю у Львові закидаємося в мою машину і вже в суботу зранку і в неділю катаємо разом в Високих або Низьких Татрах. Чому там? Бо це найближче, де є якісні траси, на яких можна класно катнути. Є все – жорстке, фрірайд, … А також пиво, термали, … ))
І це обійдеться дешевше, ніж в нас. Перевірено досвідом.
Пропозиція серйозна і актуальна. Пишіть.
5. Ніяких образ нема.
Сподіваюся, на цей раз мої відповіді були вичерпні, недвозначні і зрозумілі для сприйняття.
|
|
|
20.01.2017, 17:37
|
#292 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: Є!
|
@Dobermann, @mansrzv, @igrus, ну, ви реально правильну тему вибрали! Десять сторінок, хз скільки постів і півмішка попкорну доводили (мабуть самі собі), що небо -блакитне, а сонце -жовте. А тепер шо..?
Я, з вашого дозволу, по темі...
Цитата:
Коментар від mansrzv
дуже хороша і дуже актуальна книга років 30 назад була. для теперішніх початківців навряд чи сильно корисна книга про класичну техніку
|
Усвідомлюю, що прогуляв багато років, але дуже прошу, поможіть мені не вжити слово "маячня"!
Якщо можна, парою речень. Що кардинально змінилося на сьогодні в фундаменті "плуг-упор-паралельні лижі"? Далі цей ланцюжок не продовжую з огляду на назву теми і на те, що все за паралельними лижами є надбудовою. Хоча... розділи про бугри і цілину (не дивлячись на появу профільних лиж) і на сьогодні актуальні в багатьох випадках.
Цитата:
Коментар від mansrzv
Лучшая литература - методичка для инструкторов
|
В кінці кінців... Викладіть хтось на форумі (хоч документом... хоч посиланням... хоч тушкою!) ту млядську методичку, до якої ви всі взяли моду один одного відсилати!
Власно мене цікавить рік/автор(и)/видавництво/ким затверджено... Ну, і ще дещо...
Цитата:
Коментар від Salseros
Сорри за офф, но вспомнилось
Катались у нас на горке пару человек из этой школы.
Надоело им и решили сходить на соседнюю, такую же, местами просто менее подготовленную ратраком
Возвращаются со словами "Да там же ездить СОВЕРШЕННО невозможно!"
Занавес
|
Я теж кажу "сорі за офф" (хз, шо воно таке, але хай буде).
Майже рік тому я на власні очі бачив схожу ситуацію. Пам*ятаю, що на думку прийшло те, що я в душі не проти того, щоб на 17А "народжувались" сучасні екстремали, але категорично проти, щоб там вони і "помирали".
І це не питання техніки. Це питання філософії і етики гірських лиж. Це питання поріднено з "Хто якому Богу молиться".
Будь моя воля, то реально замутив би відкрите опитування на головній сторінці (замість отого... дивного... за велосипед). І кожен відразу б розумів, куди попав і ху із ху...
З.І. Не напружуйтесь! Це я так... думки вслух.
|
|
|
20.01.2017, 19:32
|
#293 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: Atomic D2 SL
|
Цитата:
Коментар від sanyana
Усвідомлюю, що прогуляв багато років, але дуже прошу, поможіть мені не вжити слово "маячня"!
|
да, я тут постоянно бред несу, мне уже говорили
|
|
|
20.01.2017, 22:25
|
#294 (посилання)
|
The Last Boyscout
Снаряга: Elan Magfire 10 Fusion
|
Цитата:
Коментар від mansrzv
Когда отдохнете, можете написать
|
Не то, чтоб отдохнул, но минутка появилась
Вот за что я люблю наш форум - так это за наличие специалистов, которые уже успеют дать ответ до того, как ты собрался это сделать
Так что я от себя просто чуть-чуть сделаю акценты.
1. Ценность обучения методики с использованием термина "плуг"(или "пицца" детям) заключается в следующих двух пунктах:
- научить условную 50-ю бухгалтершу комплекции выше средней , "которая из всех видов спорта занимается лишь накручиванием бигудей"((с)ММЖ), спускаться по подготовленному склону и получать удовольствие БЕЗ ЕДИНОГО ПАДЕНИЯ в процессе обучения
- при использовании упражнений с помощью "плуга" ученику ставится правильная постановка всех частей корпуса + вертикально-горизонтальная работа. После чего "верхняя " лыжа ПРОСТО ПРИСТАВЛЯЕТСЯ к "нижней" и человек готов идти в резаный поворот на параллельных лыжах. Опять же, с минимальными потерями для здоровья.
2. Обучение на параллельных лыжах сразу - возможно.
Это подтвердят все, кто застал "классику". Но требует ГОРАЗДО большей физической подготовки и безбашенности
3. Мешать в кучу подготовку спортсменов, любителей, инструкторов, сравнивать литературу и авторов по всем этим направлениям , а также читать комментарии людей, никоим образом не относящихся к вышеуказанным категориям, но выражающим своё мнение- поп-корна не хватит
p.s. Вот честно, не думаю, что холивар после этого поста остановиться и кто-то не понесётся писать очередной пост, не осмыслив написанное. Но, как говорится "Спрашивали - отвечаем"
Додано через 9 хвилин
@САН, как человек, окончивший курсы 2 раза (так получилось ) могу сказать, что лучше в школу к инструктору. Потому как на хороших курсах вас действительно больше учат учить, а не учат кататься вас. А на других курсах...Ну, я уже писал здесь, кому интересно Разрушители мифов-2. Школа инструкторов
Поменялось мало что.
|
|
|
21.01.2017, 00:13
|
#295 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: Fischer Worldcup SL 155,
Head i.GS.RD 183
|
Цитата:
Коментар від Salseros
1. Ценность обучения методики с использованием термина "плуг"(или "пицца" детям) .
|
Кстати детки не особо понимают, что такое пицца
мы же не в Италии
А вот сказку про поросят волка и домик я рассказывал
|
|
|
22.01.2017, 09:21
|
#296 (посилання)
|
The Last Boyscout
Снаряга: Elan Magfire 10 Fusion
|
@Prokurat, я тебе больше скажу: больше половины взрослых не знают, что такое "плуг"
Потому "пицца " не теряет своей актуальности и переходит в категорию обучения взрослых
А детям да, что понятнее: паста, рельсы, труба, макароны, домик, стрелка и т.д.
|
|
|
22.01.2017, 17:48
|
#297 (посилання)
|
Всегда на форуме
Зараз:
на форумі
Снаряга: Nordica Hot Rod Jet Fuel, Rossignol Experience 88
|
Я наверно сильно отстал, но хотелось бы знать, что такое "пицца" на горнолыжном сленге?
|
|
|
22.01.2017, 17:54
|
#298 (посилання)
|
Bukovel Skischool
Снаряга: Salomon X-Race SW/165 2017
Atomic Hawx Ultra 110
|
Цитата:
Коментар від Shai
Я наверно сильно отстал, но хотелось бы знать, что такое "пицца" на горнолыжном сленге?
|
Походу-это "плуг")) V-образное положение лыж,напоминающее кусок пиццы)
Додано через 1 хвилину
Раз пошла така байда,то мне интересно кто такие "лебеди",или как их там...на склоне?))
|
|
|
22.01.2017, 21:04
|
#299 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: Line Blend, Blizzard GSr, Head I.SL, GT Avalanche
|
И с меня оффтоп )
Еще людей, которые используют упражнение "плуг" в свободном катании, называют "утюгами".
@Валерій Трегуб, "срущие лебеди" - это типа "утюги" в глубокой задней стойке, я так думаю)) ©.
|
|
|
22.01.2017, 21:18
|
#300 (посилання)
|
Bukovel Skischool
Снаряга: Salomon X-Race SW/165 2017
Atomic Hawx Ultra 110
|
Цитата:
Коментар від Tolla
И с меня оффтоп )
Еще людей, которые используют упражнение "плуг" в свободном катании, называют "утюгами".
@Валерій Трегуб, "срущие лебеди" - это типа "утюги" в глубокой задней стойке, я так думаю)) ©.
|
Порвало!
|
|
|
Тут присутні: 2 (учасників - 0 , гостей - 2)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 0 | 0 | 0 | 40 (85%) | 7 (15%) | 1 (2%) |
---|
Yesterday | 1 | 3 | 78 | 220 | 80 (77%) | 24 (23%) | 2 (1%) |
---|
Month | 7 | 73 | 3590 | 10759 | 2242 (62%) | 1329 (37%) | 48 (1%) |
---|
|
|
|