Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Снегозависимость > Карвинговая территория > Карвинг: техника катания > Harald Harb PMTS
Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг

Відповідь

Параметри теми Пошук у темі
Старий 08.02.2023, 14:55   #141 (посилання)
Адепт Харбариума

Зараз: поза форумом

Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
Хай полежить тут

Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 15.02.2023, 13:08   #142 (посилання)
Адепт Харбариума

Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
Я ось чого не розумію в флекс ту реліз. Навіщо Харб продовжує використовувати укол палкою для ініциації поворота? При верхній розгрузці такий укол просто необхідний. А йому це навіщо? Тільки корпус стабілізувати?

Старий 15.02.2023, 13:32   #143 (посилання)
Mik
Я знаю, що я нічого не

@Sheridan, для мене укол, це кінець поворота.
Старий 15.02.2023, 14:22   #144 (посилання)
Адепт Харбариума

@Mik, ого, прікол. А для чого?
Старий 16.02.2023, 13:52   #145 (посилання)
Адепт Харбариума

@Mik, я все ще чекаю )))

Цікавий відос... 2 роки тому практично у всіх, кого автор сюди напхав, нема верхньої розгрузки. І це інструктори, а не спортікі. Харба передивилися, чи шо?
Старий 16.02.2023, 21:01   #146 (посилання)
Mik
Я знаю, що я нічого не

@Sheridan, ок. Поїхали:
При їзді вниз по схилу кантуємо якусь лижу, наприклад праву. Що відбувається? Права лижа чіпляється зовнішнім кантом і лижі почали поворот. Все, що вище лиж має слідувати за лижами в поворот. Тобто треба зберегти положення плечей, тазика відносно лиж. Досить дієвий спосіб, це трохи витягнути ліву руку в напрямку повороту. На відосах цей рух не завжди помітний, але він є завжди. Так рукою, тягнучи її в поворот їдем весь поворот. Закінчили активний поворот, відмітили уколом. Ослабили руку, перекант, і погнали з другою рукою. Якось так, без методичок. Своїми словами.
Старий 17.02.2023, 12:33   #147 (посилання)
Недавно на форуме

Цитата:
Коментар від Sheridan Переглянути коментар
А йому це навіщо?
Щоб було) Я вчора дивилася якесь схоже відео Харба з короткими поворотами. Він там їхав-їхав з такими уколами у вигляді легкого торкання схилу палицею, а в якийсь момент сильно так на палицю сперся. Може, з рельєфом чи покриттям щось не те було. Загалом, якби не було в нього уколу напоготові, не вдалося б так легко викрутитись, як мінімум постраждали б ритм та симетрія поворотів. А спершись на ціпок він легко скоригувався, і нічого не помітно, якщо не придивлятися.
Старий 20.02.2023, 23:32   #148 (посилання)
Їжджу на внутрішній лижі.

Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
Ось цей такий в карвінгу укол вони називаються "tap", типу такий дотик який лише позначає лише укол. Якщо я нічого не забув, то роль не дуже важлива, скоріше дисциплінує, слугує ніби як оркеструючим елементом для всієї їзди і для рук зокрема.

Але у складних умовах, як в позатрасовому катанні, укол вже відгіррає важливу роль для стабіліації, пряцює як точка опори.

В них він є гарно описаним і все таке, але при навчанні вони скоріше спершу будуть тебе вчити не користуватися взагалі уколами щоб ти руками не махав нікуда, а зосередився на всьому іншому.

Добавлено через 7 минут

Цитата:
Коментар від Sheridan Переглянути коментар
Цікавий відос... 2 роки тому практично у всіх, кого автор сюди напхав, нема верхньої розгрузки
вони давно це винайшли для себе. Райлі, Пол, вони з 10 років вже так їздять, хоча в їхніх інструкторських методичках того не було, вони просто прогресували, хотіли ставати кращими і таки поняли що таке high performance skiing. Тут взагалі доволі важко бути в танку і досвідчені і здібні інструктори за якийсь час починають підозрювати, що то що вони роблять якось не так виглядає, пробують їхати з розгинанням, щось починає виходити і т.д.
Старий 22.02.2023, 00:16   #149 (посилання)
Їжджу на внутрішній лижі.

Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
Sheridan,

я дещо вражений що ніхто не відповів про їзду на одній нозі.

Не хочу щоб мене вважали палким послідовником Харба, бо я в їх комюніті не ввжатимусь PMTS лижником. Але. Просто замов цю книжку, і прочитай її, і відео купи до книжки. Це будуть найкращі кілька десятків доларів які ти коли небудть витрачав на лижі.

https://www.amazon.com/Harald-Harbs-.../dp/1578263646

І дам ще одну важливу пораду, коли ти будеш думати що ти все зрозумів, згадай мої слова: ти ще не зрозумів. Або зрозумів але не правильно, або не до кінця. Без сумнівів. Я це проходив не один раз, наш мозок може пояснити будь що, навіть якусь помилкову ідею, навіть якщо ти розумний.

Добавлено через 6 минут

Ще додам, Х. Харб в першу чергу дає універсальний фреймоврк, як елементна база а не якась догматична система. PMTS це по суті комерційний продукт-школа Харба, який також на цій елементній базі дається. Але на ній же можна тренувати рейсерів (і вони це роблять), чи фрірайдерів, чи технічно-зразкова їзда. Чи просто аналізувати і обговорювати як хтось їздить.
Старий 22.02.2023, 01:06   #150 (посилання)
Адепт Харбариума

@Lyubomyr , купив. Якраз на мій ДН має приїхати )

Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  Screenshot_2023-02-22-01-05-24-782_com.chrome.beta-edit.jpg
Переглядів: 27
Розмір:  290,1 КБ
ID:	46727
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 

« Азіати | - »

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Harb Ski - лыжки для асфальта Funcarver Summer sports 10 18.03.2011 12:46

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today03389337 (74%)11 (22%)2 (4%)
Yesterday0114042485 (61%)54 (39%)1 (1%)
Month5993894123612399 (61%)1451 (37%)58 (1%)