Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг |
07.02.2022, 22:46
|
#111 (посилання)
|
Їжджу на внутрішній лижі.
Зараз: поза форумом
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Каунтер не створює A-framе, якщо мова не йде про якісь екстремальну його кількість. Каунтера достатньо трошка, головне відмінити крутний момент який створює лижа.
Ось приклад тієї позиції, про яку я казав. Я собі в голові називаю її "відкритий таз":
Анна Фенінгера робила багато CА і в неї часто так гарно нога розблокована:
https://skieveryday.net/wp-content/u...Fenninger2.jpg
Але ми вже раз про говорили, не думаю що буде щось нове. В мене поки нових аргументів принаймні нема :-)
|
|
|
07.02.2022, 23:02
|
#112 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: Atomic D2 SL
|
на цій фотці Пінтуро розходження між лижами і корпусом зовсім мінімальне, а якби була фотка через 2 метри там би воно було дуже велике
в слаломі так і має бути - корпус їде майже вниз, а лижі зі сторони в сторону, і якраз посередині найбільше розходження траекторій, бо лижі приїхали поперек
але я вважаю, що корпусом спеціально не треба крутити назовні, особливо як пишуть на еффектів скіінг - "з самого початку повороту"
знаю, ти думаєш інакше)
|
|
|
07.02.2022, 23:06
|
#113 (посилання)
|
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
До речі, та картинка на фото не дуже відрізняється по каунтеру на ту ж феннінгер, в неї такого можна сотнями найти. Лише плечі в іншу сторону, тахз показує туда само. Правда, раніше на пряих лижах починали каунтерити раніше, бо вони тримали баланс а лижі створювали дуже мало тиску будучи прямими. Зараз роблять щоб збільшити кут закантовки, під самими воротами.
|
|
|
07.02.2022, 23:09
|
#114 (посилання)
|
|
Якщо ти думаєш, що таке положення корпусу вниз по склону досягається безплатно, то просто глянь як виглядає любительский рейсінг. Я вже колись показував ЖС, тепер покажу слалом. Якщо не робити каунтер, лижника крутить за лижами і він їде в ліс і тазом і плечима:
|
|
|
07.02.2022, 23:15
|
#115 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
та постійно як приклад каунтеру наводять фотки з траси, де лижники ухиляються від флагу
реально, цей рух зовсім не для кутів закантовки, а щоб не убитись об флаг)
на демо цього відео ти бачиш каунтер?
Добавлено через 3 минуты
Цитата:
Коментар від Lyubomyr
Якщо ти думаєш, що таке положення корпусу вниз по склону досягається безплатно, то просто глянь як виглядає любительский рейсінг
|
так там багато помилок, закручування корпусу всередину поворота тоже присутнє
|
|
|
07.02.2022, 23:15
|
#116 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
Для мене ці СА і перекрут (с) до сих пір конфлікт і в башці і в реалі. Я собі поки що вирішив залишити СА для коротких і фрі, а перекрут для середніх+. До кінця сезону розберуся )))
|
|
|
07.02.2022, 23:19
|
#117 (посилання)
|
|
Бачу каунтер. Прямо кавер фото до відео, таз опущений і це завжди передбачає трошка викручений на зовні повороту.
Але, ти не враховуєш один нюанс. Ти мабуть ніколи не їхав на лижі більше 20м радіуса, не кажучи про 30 на яких їдуть ЖС. На цьому відео на ньому слаломка!, вона створює дуже багато тиску який утримує від падіння.
Щодо спортсменів і ухилянна. Якщо поставити чарліки їм (це коли палка без флагу), вони будуть їхати точно так само.
Ось це приклад їзди взагалі без каунтера. Вони можуть збільшити кут закантовки далі лише або розвернувши і опустивши таз, або ще більше нахилившись в поворот як солдатик (Бергер вже старший, так і робить, нема в нього в же range of motion так багато):
|
|
|
07.02.2022, 23:22
|
#118 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Цитата:
Коментар від Sheridan
Я собі поки що вирішив залишити СА для коротких
|
ну ти спеціально розвертаєш таз і корпус назовні поворота в коротких? (внутрішнє плече вперед)
чи дивишся на якусь там точку вниз по схилу і із за цього корпус направлений собі вниз, а ноги їздять туда сюда?
|
|
|
07.02.2022, 23:26
|
#119 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
@mansrzv, скоріше друге, але це дінаміка, ти ж розумієш
|
|
|
07.02.2022, 23:34
|
#120 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Цитата:
Коментар від Lyubomyr
Ось це приклад їзди взагалі без каунтера. Вони можуть збільшити кут закантовки далі лише або розвернувши і опустивши таз, або ще більше нахилившись в поворот як солдатик
|
просто опустивши таз, розвертати не потрібно
на цьому відео з 8.00 чувак показує біля стінки
|
|
|
Тут присутні: 2 (учасників - 0 , гостей - 2)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 2 | 7 | 15 | 5 (71%) | 2 (29%) | 1 (2%) |
---|
Yesterday | 0 | 1 | 140 | 424 | 85 (61%) | 54 (39%) | 1 (1%) |
---|
Month | 5 | 98 | 3864 | 12283 | 2368 (61%) | 1442 (37%) | 56 (1%) |
---|
|
|
|