Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг |
03.02.2021, 12:59
|
#2191 (посилання)
|
Всегда на форуме
Зараз: поза форумом
Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
|
и еще в видео это есть!!!!
кто внимательный тот поймет и увидит - что он тренирует!
подсказка в первом упражнении!!!
это сложно, уровень кат В бука (всмысле увидеть и понять)
Джигит то шото видит, кроме ноги колесом? ))
Добавлено через 3 минуты
Цитата:
Коментар від Sheridan
Клипсы скручивать и оставлять в Киеве?
|
ДА!!
ты правильно ответил на начало видео, кубок мира тоже катает без клипс тренируя работу стоп
только почему я это только смотрю по катанию, а потом присматриваюсь и правда- он расстегнул клипсы ))
|
|
|
03.02.2021, 13:11
|
#2192 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
Цитата:
Коментар від igrus
он расстегнул клипсы
|
Ох ты ж глазастый. Ну попробуем.
|
|
|
03.02.2021, 13:22
|
#2193 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
|
Цитата:
Коментар від Sheridan
Ох ты ж глазастый. Ну попробуем.
|
я не глазастый, я просто понимаю катание на горных лыжах
и суть чего спортсмен и тренер хотят изменить и исправить
и эта суть какую мы сейчас и обсуждаем - правильность катания от стопы!
так как болеют ей и сильные мира сего и все, кто приобщился к горнолыжным ботинкам.
Добавлено через 5 минут
просто так не выкидывают видео в простом доступе отключая комментарии
в этом ролике суть и что-то заложено, кто разбирается, тот поймет и где-то подсказка конкурентам.. что мол мы работам над этим, что "берегись автомобиля"
|
|
|
03.02.2021, 13:22
|
#2194 (посилання)
|
Їжджу на внутрішній лижі.
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Цитата:
Коментар від Sheridan
Я понимаю это с проскальзыванием. А если сразу на кант? Я почему спрашиваю. Меня удивляют эти резаные повороты с радиусом, сильно меньше родного радиуса слаломки. Я думал, что это изза веса на внешнюю и сильного прогиба этой лыжи. А закручивание как если на кантах?
|
На кантах це теж працює. Ти правий, фізично радіус скорочується, коли є дві умови: закантовка і притискання. Притискання досягається вагою на зовнішній, це досить легко. А от кантувати, щоб лижа мала куда гнутися (врізавшись широкими носками і пятками в сніг) це складна частина. Так от, цим закручуванням в поворот, кантування стає сильно легше ніж коли ми крутимся в зворотню сторону. І це працює для locked-edge карвінгу теж, не лише для прокользування. Правильне проковзування взагалі майже нічим не повинно відрізнятися віж заблокованих кантів, рухи всі ті самі мають бути, різниця лише в контролі закантовки зовнішньої лижі.
Зокрема цим ця техніка відрізняєьться від класичної з каунтером і це дуже суттєва відмінність. Прогресивно кантувати лижу без ротації, з каунтером це дуже складно і потребує багато часу.
Це той інструктор про якого я говорив, теж закручується в поворот (див 6:05):
.
А це приклад крутого кантування без закручування, просто здібний і вмотивований чувак з форуму PMTS Харба:
|
|
|
03.02.2021, 13:24
|
#2195 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
а Джигит выкинул .. и побежал за семечками )))
|
|
|
03.02.2021, 13:28
|
#2196 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
Цитата:
Коментар від Lyubomyr
цим закручуванням в поворот, кантування стає сильно легше ніж коли ми крутимся в зворотню сторону.
|
Разжуй мне это плиз. Я чота туплю.
И каунтер это что?
|
|
|
03.02.2021, 13:35
|
#2197 (посилання)
|
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Цитата:
Коментар від Sheridan
|
Спробуй спертися до стінки боком, під невеликим кутом, з ногами паралельними, вагою більше на зовнішній нозі. А потім покрути тазом всередину уявного повороту і подивись що робиться з твоїми ногами при тому. Ти побачиш, що ноги будуть мимовільно кантуватися в середину повороту, без особливого зусилля. Внутрішня стопа буде викручуватися.
Цитата:
Коментар від Sheridan
И каунтер это что?
|
Розворот тазу по лінії схилу, назовні до повороту. Див. Counteraction.
|
|
|
03.02.2021, 13:40
|
#2198 (посилання)
|
Адепт Харбариума
|
Цитата:
Коментар від Lyubomyr
А потім покрути тазом всередину уявного повороту і подивись що робиться з твоїми ногами при тому. Ти побачиш, що ноги будуть мимовільно кантуватися в середину повороту, без особливого зусилля.
|
Божэчки, как это круто! Спасибо, бро. Обовьязково потыкаю в себя этим упражнением
Добавлено через 3 минуты
Цитата:
Коментар від Lyubomyr
Розворот тазу по лінії схилу, назовні до повороту.
|
И статья ок. Я сначала подумал что это контротация, но внизу обьяснение, почему это противоположности. Игрус, включи гугл транслейт! Я серьёзно, этот каунтер тебе уберет разножку быстрее, чем втягивание внутренней
Но фотка спортсмена... Я бы назвал это антиципацией. Но пример плохой, его там раскидало
|
|
|
03.02.2021, 13:52
|
#2199 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Цитата:
Коментар від Sheridan
|
О сколько нам открытий чудных
Готовят просвещенья дух
И опыт, сын ошибок трудных,
И гений, парадоксов друг
я ж тебе говорил о этом закручивании )
или не тебе?
или не говорил..
но даже "полботинка" вряд ли поймут, так как ось вращения должна как раз проходить через-недалеко от внутренней стопы, а при "полботинка" это невозможно !
|
|
|
03.02.2021, 14:05
|
#2200 (посилання)
|
|
Цитата:
Коментар від Sheridan
Но фотка спортсмена... Я бы назвал это антиципацией. Но пример плохой, его там раскидало
|
Приклад хороший. Канутер це справді має відношення до терміну anticipation. Але з іншої перспективи і іншої категорії. Каунтер це рух, який ми створюєм в тазі і тулубі. А anticipation це термін, який використовується для позначення підготовки тіла до того, де лижі будуть в наступний момент (а не де вони є зараз), тобто робота корпусом на випередження. Можна казати, що anticipation створюється з допомогою каунтера. Але казати про anticipation як рух не коректно, бо каунтер як рух має і інші властивості: збільшує edge grip н-д (тому їздять `jevelin turn` і кажуть що це improves grip). Є ще соріднений термін coiling, який позначає ту енергію, яка вивільняється якщо перед новим поворотом мати канутер.
Взагалі, каунтер присутній у всякому high-level катанню. Думки різняться скоріше в який момент його створювати. В так званій новій школі, канутер створюється перед початком нового повороту, якраз цим закручуванням про яке я писав вище, яке потім в новому повороті стає вже ротацією.
Добавлено через 4 минуты
Цитата:
Коментар від Sheridan
Я сначала подумал что это контротация, но внизу обьяснение, почему это противоположности.
|
Я от не дуже розумію того, що він називає counterrotation. Мені здається, тут так часто називаються на форумі counteracting/counteraction.
Добавлено через 6 минут
Цитата:
Коментар від Lyubomyr
Я от не дуже розумію того, що він називає counterrotation. Мені здається, тут так часто називаються на форумі counteracting/counteraction.
|
Здається, це мова про якусь взагалі дічь. Подивись, може канутер це якраз то, що ти називаєш контрротацією.
|
|
|
Тут присутні: 4 (учасників - 0 , гостей - 4)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 0 | 0 | 0 | 34 (77%) | 10 (23%) | 1 (2%) |
---|
Yesterday | 1 | 5 | 75 | 228 | 73 (73%) | 23 (23%) | 4 (4%) |
---|
Month | 8 | 77 | 3639 | 11033 | 2267 (62%) | 1349 (37%) | 53 (1%) |
---|
|
|
|