@Lyubomyr, привіт
Маю думку про вправу Крістофферсена
Цитата:
Коментар від Lyubomyr
Він ініціює поворот висовуванням нової зовнішньої ноги вперед і затягуванням нової внутрішньої відповідно назад (включачи таз), це створює крутний момент і тому лижі так швикдо повертають.
|
Не впевнений чи він висуває зовнішню вперед, але те, що він починає поворот з надмірного відтягування внутрішньої назад - згоден. І кліпси розстібнуті полегшують саме відтягування внутрішньої, але ніяк не впливають на висування зовнішньої вперед
Ще він постійно контролює поглядом положення ніг, що говорить про те, що акцент вправи саме на цьому
Цитата:
Коментар від Lyubomyr
Я колись приводив канал інструктора якогось, він там це розкаував, як вони повертають. Тобто це поворот закручуванням.
|
Можливо таке положення ніг і створює крутний момент
Але Крістофферсен не вкручується в поворот в цій вправі, як це розказує Моісеенко
В цьому відео Моісеенко описував, що поворот починається з “опережающего движения корпуса”(дивитись з 8.45)
Для цього він рекомендує починати поворот ротацією корпуса всередину поворота. Ротація починається з голови, потім по черзі вкручуються - плечі, таз і зовнішнє стегно
У Крістофферсена корпус іде “по лижам”, без опережаючих ротацій
Можливо він робить цю вправу, як описував Муровец в цьому відео
Це в мене є текстом, я постив сюди раніше:
“Я всегда предупреждаю своих учеников, что понятие внешняя лыжа впереди – это только упражнение, только упражнение! В финальном катании ты не можешь кататься с внешней лыжей впереди! И даже не в этом дело.
Главное – это начало поворота, вход в поворот. Когда мы завершаем предыдущий поворот, мы выходим из поворота с разножкой (не внешняя впереди, а внутренняя!, вы согласны?)
В старой технике, мы распрямляемся (имеет ввиду разгрузку вверх), внутренняя вперед, бедро внутрь и поехали
Сейчас, вы выходите из поворота с такой же разножкой, и когда вы выпрямляетесь, вы начинаете движение лодыжками, не бедрами. Бывшая внутренняя (теперь она становится внешней) остается при этом так же впереди, как и была. Это не какое то дополнительное движение, она уже была в таком положении на выходе из предыдущего поворота. Просто ничего никуда не надо двигать
Итак, начинаем движение голенями, не бедрами, потому что если в этот момент вы начнете движение бедрами, то ваша внутренняя лыжа выедет вперед и появится Х в коленях
На фото Тина в начале поворота активирует свои голени, внешняя лыжа все еще впереди. После того как лыжи немного закантовались, она включает бедра и тогда внутренняя лыжа уходит вперед, конечно”