Цитата:
Коментар від Skyclub
Створити тему "Порівняння різних технік", не пускати туди ведмедика, бо він все там залайнує, і там спокійно, культурно та ПРЕДМЕТНО дискутувати, як нормальні люди.
|
В тему дискусії про різні школи
Мої причини чому мені не підходить Харб:
1.
Фантом мув, як основний спосіб закантовки: запускається кінетичний ланцюг і всі кути створюються кантуванням внутрішньої лижі.
На мій погляд це перебор. Швидко створити великі кути лише легеньким кантування внутрішньої ноги... Хіба на пологому в довгих повільних поворотах. Думаю Харб сам створює кути іншим способом.
Хоча підтягування внутрішньої назад і відведення коліна, як метод боротьби з Х і зарізання внутрішньої з носка - норм.
Моє приущення чому відведення внутрішнього коліна також таке важливе для Харба - бо треба усунути А-фрейм, який провокує контрротація
2.
Контрротація (СА) - робити спеціально, з самого початку поворота, допомагає збільшити кути і опиратися закручуванню корпуса в поворот.
Не розумію цього взагалі. І ще коли беруть фото з траси, де вєшка зігнута в дугу спиною лижника і говорять: кут закантовки дуже великий, це тому що спиною до поворота розвернувся
3.
Заперечення чи ігнорування інклінації (заклона). На мій погляд це основний метод створення кутів. Щоб створити кут треба змістити тіло в сторону від лиж, чим далі - тим більший кут.
Зробити це найлегше упавши тілом в центр майбутнього повороту. Але замість інклінації він розвертається спиною і «сідає» в поворот. Якщо робити це в більшій амплітуді виходить типова «табуретка» або звал тазу
4
.Нижня розгрузка - єдина правильна. Не згоден.
Моє припущення - розвертатись спиною і «сідати» в поворот набагато зручніше з зігнутих ніг в перекантовці, ніж з прямих. Тому ж і типового заклона з прямим тілом у Харба не може бути, бо він виникає частіше після верхньої розгрузки
5.
Згорблена спина - амортизатор. На мою думку нейтрально-вирівняна спина краще
6.Візуально не подобається, нагадує класику
7.Про спортивність: кожна школа для підняття авторитету хоче бути схожою на спорт. То що Харб навчив їздити спортсменів з Кубку світу, ну.....)
8.З хорошого, що мені подобається - це вирівнювання ботінок для ідеального балансу на одній лижі. Це дійсно хороша штука!
Це все лише моє бачення, нікого образити не хочу, на істину не претендую, не сприймайте особисто)
Харб хороший лижник, створив успішну школу, сформулював теоретичну базу
З цією технікою також можна добре катати, кому що подобається і в кого яким методом виходить прогресувати