Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг |
07.04.2024, 14:39
|
#481 (посилання)
|
Їжджу на внутрішній лижі.
Зараз: поза форумом
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Мені подобається, що він це саме показує в варіанті без кутів і з проскользуванням. Харб завжди так само показує і часто випадкові аудиторія не бачить звʼязку з карвінгом і тут пол теж це робить бо аін все розуміє, що варіант з великими кутами це все те саме просто в більшій амплітуді, на більшій швидкості і з більшим атлетизмом.
Я тільки так і їздив, десь тільки три-чотири сезони назад як почав карвити.
Добавлено через 8 минут
з іншої сторони, спортсмени, чи той же Хелюва вчить зразу з заблокованими кантами їзду на високому рівні.
|
|
|
07.04.2024, 14:42
|
#482 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
|
звісно так, бо кути, швидкість, ангуляціі та чорні схили лягають на добру закатану базу в балансі, на сине - червоних трасах, поступово, рослаблнго, без статики та перевантажень..
люди самі в шоці, коли теж саме з синіх трас переносять на червоні, коли ше вчора незнали як зупинитись на червоних, а сьогодні ідуть, та є бажання пришвидшити саме катання на червоній трассі, та ще цікаво, шо в момент роботи на червоній, вони ше можуть керувати, думати, зв'язувати навики в тиску в зовнішню та змінювати радіус при тому.. топто контроль в дії..
|
|
|
07.04.2024, 18:11
|
#483 (посилання)
|
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Мені тепер після того як я подивився Томаса, пішов москальський контент в рекомендації. Скоро я його подавлю, але тут цікаве відео попалося. Тут видно, як вчаться розкараючуватися і маскувати коліном свої ікси:
В ХХ ця вправа з постановкою на пояс призначеється всім з дубовими тазами, називається Розлючена Мама.
|
|
|
07.04.2024, 21:29
|
#484 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
Колись HeluvaSkier на ютубі мав багато вправ. Була там і ця вправа.
Доречі з ангуляцію мене трохи не вірно зрозуміли. Діапазон руху важливий, тому я це треную. Максимальне положення блокує все. Тому збільшити ангуляцію можна трохи змістивши таз назовні. Тоді з'являється ще одна опція, але вона ніби додаткова а не база.
Саме згинання корпусу в сторону для мене не ангуляція.
Не знаю, чи зараз можна зрозуміти, але я спробував.
|
|
|
07.04.2024, 21:34
|
#485 (посилання)
|
|
Так, це корисна річ. Як і все що повʼязано з гнучкістю в тазі — складно і потребує терпіння і практики. Мені це особливо важко зробити на більших кутах, при спробі зʼявляється поштовх на опорній.
|
|
|
07.04.2024, 21:46
|
#486 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
В мені ніби було навпаки. Саме цей рух був замалий. Він був в базі, як Перекантовка, але далі я це не збільшував. Я б і не здогадався, якщо б не розібрав відео Крістофферсеном
|
|
|
08.04.2024, 09:23
|
#487 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
|
@Lyubomyr ,ти десь писав, що ти іздишь в якомусь моменті з розножкою ?
Просто питаю, щоб відповісти на відео з москаликом
Додано через 51 хвилину
Цитата:
Коментар від Mik
Тому збільшити ангуляцію можна трохи змістивши таз назовні.
|
Цитата:
Коментар від Mik
Максимальне положення блокує все.
|
Цитата:
Коментар від mansrzv
бо боком сідати не зручно)
|
це все одна загальна проблема - завал тазу назовні поворота
це коли линия тазогомілкових сугробів не в перпенлікулярі з лінею скату, топто зовнішний суглоб позаду внутрішнего ..
і то є проблема, бо завал тазу провокуе завал маси тіла на внутріщню ногу, дуже зникає вплив центробіжноі сили на зовнішну лижу, завдяки чому відбуваеться легка розгрузка лижника при перекантовці лиж. (ролік Пола зверху)
звал тазу в поворот ще значно блокує кінематику вільноі роботи мязів та суглобів майже на всіх єтапах та фаз повороту
тому і новітня техника пропогандуе для навчання цю лінию між суглобами закручувати в поворот (зовнішний суглоб попереду внутрішнего) на всіх фазах.. а вже потім використовувати іі вмбірково для рішення окремих задач ( підкручування )
|
|
|
08.04.2024, 09:32
|
#488 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
[QUOTE=Lyubomyr;421737] Мені це особливо важко зробити на більших кутах, при спробі зʼявляється поштовх на опорній.
Я би це назвав, створюється крутний момент. От з цим планую працювати, вчитись це контролити та використовувати.
Добавлено через 8 минут
@igrus,
Покажи на стопкадрах, що тут призвело і до чого, бум ласка.
|
|
|
08.04.2024, 10:45
|
#489 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Цитата:
Коментар від Lyubomyr
Мені подобається, що він це саме показує в варіанті без кутів і з проскользуванням.
|
я взагалі не бачу проблемі с проскользуванням.. ))
якшо рухи вірні завдяки іх людина в балансі та спокою, то з накатом вона втомлюеться проскользувати та встае на кант )) це не балачки, то досвід..
Додано через 55 хвилин
@Mik, я тут з ногами, завалом тазу проблем не бачу, в тебе проблема зі стійкою.
Ти раніше катав з розножкою, та компенсував проблему загруженням внутрішніеі ноги нахилом корпусу вперед..
зараз положення опору (стоп) в нормі, але нахил лишився, з звідти їде що низ корпусу в тебе позаду, топто ти верхньою частиною корпуса компенсуешь положення низу корпусу.. це головне!
друге, коли позбуваешься розножки, опір який був раніше на зовнішній нозі, зникає.., топто людина автоматом лишаться позаду (при норм положенні корпуса в горнолижній стійці) але в тебе була вже проблема верху корпуса на колінах, то ти ше більше компенсуешь відсутність розножки..
треба по-перше виставити горнолыжную стійку, з нормальним положенням корпуса та позбутися задній стійці, обрати спокій та рівновагу,.. накатати ці положення, а вже потим намагатись поступово робити вправи на кути, та ангуляціі, а вже потім пробувати все це зв'язувати в катанні
Я десь так це бачу
Додано через 9 хвилин
та ще головне, мене дуже дивували твої намагання бути вище (пратформи, висота ботів, та т. п.) при такому зросту як в тебе, це ще більше тебе нахиляло до колін, руйнуя кінематику здорової горнолижні стійки.
на моё бачення це є помилка, бо високим і так не зручно, а бажання робити штучно кути збильшеням висот кріплень та ботів то працюе з середньо-малим зрістом лижників, хоча я рахую то бутафорія, вихід з норм і то є не здорово, якшо в тебе не якись вади з пропорціональностью анатомії ніг
ща каз подивився, просто жопу (низ корпусу та таз) змистити вільше до пяток ботів
|
|
|
08.04.2024, 10:56
|
#490 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
А тепер дивись, як ти сам собі суперечив. Я тут на рослабоні
Потім це все видалю
|
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 0 | 17 | 53 | 19 (73%) | 6 (23%) | 1 (4%) |
---|
Yesterday | 1 | 10 | 178 | 730 | 106 (60%) | 71 (40%) | 1 (1%) |
---|
Month | 3 | 112 | 5065 | 16422 | 2655 (53%) | 2257 (45%) | 125 (2%) |
---|
|
|
|