Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Снегозависимость > Карвинговая территория > Карвинг: техника катания > Harald Harb PMTS
Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг

Відповідь

Параметри теми Пошук у темі
Старий 06.04.2024, 20:18   #471 (посилання)
Mik
Я знаю, що я нічого не

Зараз: поза форумом
Ніби всі хто хотів, виговорились
Які я можу висновки зробити для себе. Як і завжди на форумі, люди, які беруть участь в подібних дискусіях, вже мають дуже міцну позицію. Кожен намагається переконати опонента в своїй правоті. Так тут завжди було.
Я ніяку з сторін спрору не підтримав, бо це як спір, що краще BMW чи Mercedes. Може тесла.
Тоді логічне, ніби, питання:
-навіщо це все.
Скажу чому я все ще тут. Колись сюди прийшов я. Було багато питань, багато з яких я навіть не зміг би вірно сформулювати.
Я просто читав. Був Анді, який писав багато цікавого і для мене багато чого відкрилось.
Я думаю(сподіваюсь) , що частина нашої писанини комусь таки допоможе.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 06.04.2024, 20:19   #472 (посилання)
Їжджу на внутрішній лижі.

Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
Цитата:
Коментар від Skyclub Переглянути коментар
Я все ж пропоную подивитись на себе у дзеркалі, а не на Хіршера.
Я вище тобі відповів на твій закид вже в третє в цій темі і додав такий текст:
"Підтверди, що прочитав. Другий раз сприйму за образу такі коментарі."

Тому я більше нічого писати не буду на цю тему. Я вже все базове на цю тему написав і розказав і показав на собі, в мене всюди на фотках таз орієнтований назовні. На підлозі можу зробити діапізон руху дуже великий, але це я тренований, в тебе так мабуть не вийде. В більшості таз дуже дубовий.

Давайте закриваєм цю тему, мені вже це починає набридати. Давайте кожен займеться своїми справами.
Старий 06.04.2024, 20:55   #473 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
Цитата:
Коментар від mansrzv Переглянути коментар
бо боком сідати не зручно
чому не зручно? це якраз по моему і є "знос" тазу (пепендікуляр лініі суглобів до лініі скату) просто пів жопой сідаешь на стілец
Цитата:
1. "Впасти" корпусом всередину поворота (впринципі це можна зробити і відкритими грудьми вперед і плечем вперед)
"ранній перенос" - робится зразу після перекантовки, на крутих горках прям скользяк видно зверху..
Цитата:
2. "Сісти" тазом всередину поворота: А для того, щоб сісти всередину повороту треба розвернутися задом до повороту (контрротація)
це якраз груба помилка, я іі називаю "завал" тазу в поворот .. дуже легко з розножкою
два перших терміна рахую як норм для виконання, бо помилок вони не генерують, а якшо чесно, то взагали не катав та не намагався виходити з балансу, то планую на сл сезон, багато чого планую.. але.. хз , дожити треба
вам теж дякую за таку крейзі розмову.. практично зробив для себе теж висновки..
треба завьязувати со старим, бо якшо буде все ок.. то буде щось нове, та в лижах теж так шо надія є..
Старий 06.04.2024, 21:15   #474 (посилання)
Парапланерюга

Снаряга: HEAD Worldcup Rebels i-Race ​​Pro
Ок, на цій високій ноті припиняю. Жодної реакції на мою писанину - тобто нікому нецікаво, прибираю за собою, якщо для вас це сміття

Я дуже поважаю людину на першому фото, фото аж 10 років(!), саме тому , що для мене це крутий символ аматорського спорту у гірських лижах. Це на випадок, якщо хтось захоче накинути жовтого снігу
Для мене символізує катання між воротами. Напруження всього, що тільки можна напружити, та концентрація спортсмена. Тиждень на одному схилі, боротьба за секунди та десяті секунди. І ті самі положення корпусу, про які ми тут сперечались. Як зараз - не знаю, бо не бачив.
Не моє...

Друге фото та третє, вчора Цукер підкинув(ні, це не Томас, спеціально взяв не Томаса, а перше, що потрапило на очі), навіть не знаю хто це, судячи з прикиду на третьому , теж старе фото.
Для мене це символ сучасного вільного катання. Свобода, драйв, та посмішка на всі 32 .
Символ свободи, польоту та досконалості.
Бо я таки естет, бляха

Тому, якщо вчитись, то кожному просто треба вибирати своє, те що тебе заводить і розвиватись у цьому напрямку, як Любомир, , моя повага, вибачай, якщо тобі здалося, що це не так

А якщо не вчитись, то можна просто трохи пристулити пельку і слухати тих, хто чомусь вчиться
Мініатюри додатків
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  434839743_455181340406611_8237234537372851260_n.jpg
Переглядів: 14
Розмір:  290,1 КБ
ID:	47483  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  419493455_122119904000240865_1487792797132889007_n (1).jpg
Переглядів: 15
Розмір:  923,9 КБ
ID:	47484  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  434628297_956642199145703_1042828502985177568_n (1).jpg
Переглядів: 14
Розмір:  527,1 КБ
ID:	47485  

Востаннє редагував Skyclub: 07.04.2024 о 11:20.
Старий 07.04.2024, 11:42   #475 (посилання)

Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
До речі, ще про ефект котушки (coiling) про який я писав вище.

Саме це є основною причиною чому в коротких поворотах тіло орієнтують вниз по схилу, з допомогою зусилля яке ми прикладаємо щоб втримати корпус скрученим, при його відпусканні лижі швидко міняють кант і повертають, поворот стає коротший. В цьому суть старого і досить вдалого на мою думку терміну Anticipation.
Хіршер дуже круто це вміє, як і австрійці вцілому.

Добавлено через 20 минут

На гарному фото в Чеслава все такий плечі розвернуті троха не туда, маю бути більше вниз або навіть в сторону воріт.

На другому фото Пол Лоренц, один з моїх улюблених технічних лижників. Цю позу і стиль популяризував фактично Тед Лігеті і від тоді багато інструкторів і гонщиків це реплікують. Насправді піднімати так руки нема особливого сенсу, це така природня реакція на високу gs швидкість для втримання рівноваги, яка втім успішно подавлюється багатьма спортсменами.
На короткорадіусних жорстких лижах і чіпкому снігу так без кутового положення легко їхати, ти просто вперся і лижі тебе тиснуть і не дають впасти. На бетоні чи на лижах 20+ я вже так не вмію і раз поплатився сильним падінням з реабілітацією через це. Тонкий лід.
Старий 07.04.2024, 11:44   #476 (посилання)
Mik
Я знаю, що я нічого не

Скайклаб,
Я тобі пару років тому писав. Обери, як хочеш їздити. А потім іди вчитись. Щоб розчарувань не було.
Старий 07.04.2024, 11:48   #477 (посилання)

Мені Пол ще дуже подобається як тренер, я би хотів в нього повчитися і він повністю як в їзді так і в поясненнях сумісний з тим що я роблю і ціную:
Старий 07.04.2024, 14:03   #478 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
дуже добрий Демо ролік, але є ряд невірних, ну може недосксзаних моментів, які не дуже розкривають зміст та суть біомеханикі такого катання.. хочя в цілому мені зрозуміло, що це Демо версія бо тулмачення в 2х мірному простору, як на бумазі..)) в книжках..
Але на уяві мы катаемо в 3х мірному просторі, топто в 3D форматі, а там все як мін на 30% сложніше.. для розуміння сложніше.. а якшо нема розуміння 3Д то всі не дорозуміють одну площену, тому ідуть на курсы за гроші за ціею 33.3% інфориаціею..
якшо за які гроші ше іі вам розтулмачать невідомо, бо складність курсів поєтапна як мін 4 этапи.. то і гроші відповідні..
це мій погляд, не зважати на нього..
Старий 07.04.2024, 14:09   #479 (посилання)

Так, в його поясненнях деколи є не все. Але деякі речі дуже гарно і просто артикульовані.
Старий 07.04.2024, 14:28   #480 (посилання)
Всегда на форуме

Цитата:
Коментар від Lyubomyr Переглянути коментар
Так, в його поясненнях деколи є не все. Але деякі речі дуже гарно і просто артикульовані.
але чесно свої умовно 66.6 % він каже 😎
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 

Тут присутні: 4 (учасників - 0 , гостей - 4)

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Harb Ski - лыжки для асфальта Funcarver Summer sports 10 18.03.2011 12:46

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today00175319 (73%)6 (23%)1 (4%)
Yesterday110178730106 (60%)71 (40%)1 (1%)
Month31125065164222655 (53%)2257 (45%)125 (2%)